Konstigt

Igår var jag på Hip Hop med min kompis, vi provade att dansa och ska kanske börja. De flesta kunde bara prata japanska för de var japaner förstås, så det kändes lite konsigt när jag stod brevid min kompis som har en  pappa som är svart och bor i USA och en japansk mamma. Och där var jag och tänkte "vad gör jag här"?.

När jag föddes så visste jag inte att jag skulle vara här nu, undrar var jag är om 10 år? Om en stund kommer jag vara uppe på ett berg.

På topp!

I fredags var vi ju och såg på en konstig fotbollsmatch. Det var jättemycket folk där så därför satt jag på pappas axlar och fotade. I dag som var första dagen i skolan hade en klasskompis till mig med sig en sida ur en tidning och gav till mig. Det gjorde hon för att jag fanns med på bilden. Hennes pappa är fotograf och vi såg honom där, antagligen såg han mig med. Se pilen så ser ni mig!

image147

image148

Maja!

Imorse när vi vakna hade Maja jättestora öron!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
image146

Konstig Fotboll

Idag var vi och titta på en japansk fotboll. När vi kom ditt var det stånd med korv, nudlar, bönor och andra saker. Vi tänkte att vi inte skulle köpa saker innan vi hade tittat på fotbollen.

image142

Det var jättemycke mäniskor där så vi såg inget, men pappa satte mig på hans axlar så jag kunde ta bilder. Det gick ut på att man skulle hela tiden ha bollen i luften. Det fanns inga mål det var bara fem personer som spela. Man hade inga lag. Eller faktiskt så vet jag inte men jag gissar och tror att det var så här man spela. Sen köpte vi mat och dricka vid stånden.

Sen cykla pappa och hämta boule. Boule är en lek är man ska först kasta en boll sen ska man kasta stora bollar och komma så nära som möligt. Vi hade lag jag och pappa, mamma och Maja. Jag och pappa vann. ESTER OCH PAPPA, ESTER OCH PAPPA, ESTER OCH PAPPA.

 

På kvällen gick vi och åt på en restaurang, med Lisa och några andra av hennes kompisar som bor hos oss i tre dagar. Två bor på hotell och tre bor hos oss. Dom ska åka till Kobe imorgon. På resturangen hade dom kyckling, biff, sallad, pizza, ris och dom bjöd oss på glass. Det var snällt och gott.

image145

Gion

Gion är jättefint. I Gion finns det tempel. Vi var på festival där det fanns olika stånd där man kan köpa nudlar, korv, glass och sådana saker. Nu var vi där för att man skulle skaffa lycka till det här nya året. Man kan kasta pengar på ett stort golv och sen önska sig något. Man kunde också skriva på pappersremsor vad man ville som jag vill få lycka det här året eller något jag vet inte, sen knöt man fast det på stora smala träpinnar eller rep där det fanns massor av andra.

Vi åt nån sorts av pannkaka med grädde och glass och chokladsås och om man ville så fick man jordgubbar och bananer och andra saker. Pappa åt en pannkaka som var grön för det var grönt tea i. Det såg läskigt och äckligt ut, jag smaka inte. Min var god. Sen gick vi ut och tog en buss hem.

Gott Nytt År!


Smått och gott

Snart är det skola igen jag känner att jag skulle behöva komma ifrån Maja lite. För vi bråkar jämt. :o(
Det ska bli kul att träffa mina kompisar igen. :o)

Nyår

I nyår var vi hemma hos en tjej från skolan som går i 2 an. Mamma är kompis med hennes mamma och pappa brukar prata med hennes mamma eller pappa på morgonen. Jag leker inte så mycket med tvåorna. Vi tog en taxi till dom kl: 6. Sen lekte Maja med henne och jag läste en bok som jag hade med mig. Sen åt vi mat och sen lekte Maja och hon mer och jag läste mer. Jag läste klart boken som jag fick av mina kusiner Hanna och Ellen, den var jättebra. Den heter Tzatsiki och Morsan. Sen gick alla till ett tempel där man ska ringa en stor klocka och önska sig något. Jag önska mig inget. Maja somna en meter från den stora klockan även fast den lät jättemycket. Sen stog man vid en öppen eld och värmde sig. Sen gick vi och tog en taxi och åkte hem igen.
    

Födelsedag

image134

I fredags hade jag ett födelsedags-kalas det var i 24 timmar. Dom kom kl : 2 och åkte kl : 2. Vi hade femkamp och bingo, olika lekar, skattjakt. Det var kul.  Vi åt tacos och till lunch nästa dag åt vi pizza. På kvällen såg vi på film, vissa tycke den var läskig så dom spela UNO i stället. (jag var en av dom). Vi hade jättekul när vi skulle sova så det tog ett tag att somna. Jag somna inte forst jag somna när jag ville, i mitten. Jag vakna av att alla satt och prata så jag satte mig också och börja prata. Sen gick vi ner och åt frukost. Sen gjorde vi bingo igen. Kl: 2 gick alla hem.

image133
När det här fotot togs var klockan nästan 12.

image135
En hög med kompisar är bra att ha!

Guam

Jag har :
Vind surfat
Vollyboll
Basket
Bordtenis       
Handboll
Badat  

Snorklat
Set Jultomten
Ätigt    
    
  

Nu är vi i Japan igen. Men man längtar tilbaka till solen, poolen och allt man gjorde på hotellet. Det är det bästa hotellet jag nånsin har varit på. På julafton gick vi och åt chabo chabo på en japansk resturang. Det var gott. I julklapp fick jag en kamera och två engelska böker och en kamera så du kan ta bilder under vatten och ett Ds spel. Vi har snorklat och sett jättefina fiskar gula, blå, svarta. Allt. Jag vill tillbaka till Guam.

RSS 2.0