En fin söndag

I söndags var jag, mamma, pappa och Maja i Arashiama för att ta ett tåg upp på bergen och sen åka båt ner, och där skulle det finnas jättefina rödalövträd. När vi var där så var biljetterna utsålda. Men vi gick till ett temple och där fanns det jättefina rödalövträd. Det var jättefint. Sen gick vi till en flod och kasta stenar. Sen gick vi till bussen och åkte hem.

   


Super sleepover

I fredags hade jag en sleepover med min kompis Chloe och hennes storesyster Megan. Megan går i feman. Så hon är ett år äldre en Chloe. Chloe och Megan har en lillesyster som heter Nicky. Hon är snäll. Men Nicky var hos hennes kompis. Så hon var inte hemma. När jag kom satt Chloe och vänta. När jag och Chloe kom in stog Megan med en handduk runt armen och ett papper och penna i andra handen, och så asumase. Som dom brukar säga när man kommer till en affär eller restaurang. Sen tog hon min jacka och fråga Chloe om hur många som kom. Chloe sa två. Sen sa Megan den här vägen. Hon ledde oss in i ett tatamirum och sa: Jag bara skämta. Hon berätta för oss att hon skulle hoppa fram och skrämma oss men hon tyckte det var roligare att säga asumasen. Sen spela vi Eye Toy Play Sports. Det var kul. Vi spela många gånger så alla vann nån gång var. Sen sa deras mamma, Becky att vi kunde gå ut på stan och sen spela bowling eller att gå till stan och sen sjunga karioki. Vi valde stan och sen bowling för att jag gillar inte att sjunga, och inte Chloe heller jag vet inte om Megan gillar att sjunga. Efter en timme gick vi till bussen och åkte till stan. Efter vi hade gått en bit på stan så var det en affär som Megan ville gå in i. Hon köpte ett hårband. Det var rött, men inte så fint. Sen gick vi en bit till och då hitta chloe ett bibliotek. Chloe älskar böcker. Vi var nog inne där i en kvart. Sen hitta Megan en bok. Hon köpte den. Sen var vi framme till bowlingen. Men det var fullt det var en jättestor kö till bowlingen. Men Becky sa att hon visste ett annat bowling ställe så vi gick dit istället, där fanns det plats för oss. Vi spela två gånger. Det var jättekul. Chloe kom i rännan nästan hela tiden. Men hon var glad endå. Sen gick vi över gatan och där fanns det en resturang och vi gick in. Vi åt pizza och spagetti. Det var jättegott sen efter vi hade ätit fick vi en gratis dricka. Det var gott. Chloe tyckte inte om nån dricka så hon tog ingen. Sen gick vi hem och såg på film. Det var bra. Sen gick vi upp och skulle sova men vi spela Ds istället. Vi tyckte det var roligare.
Sen sov vi. Dagen efter vi vakna och gick up och titta på Mr.Bean. Det var kul. Sen åt vi frukost det var pannkakor det var jättegott. Sen titta vi färdigt på Mr.Bean. Sen spela vi Monopol. Det var jättekul. Vi hann inte spela klart när pappa kom.
Sen sa vi hejdå och sen åkte jag hem.

Bowling party!!

I söndags var jag på PARTY. Det var jättekul. Det var min kompis Juka som hade kalas. Hennes pappa äger ett spelcenter. Så när alla kom ut från tågstationen så stog det nån från spelcenter och hade en skylt där det stog Jukas Brithday party. Sen visa han vägen till spelcentet. Vi gick upp till bowlingen och så stog det på bowlingskärmen Happy birthday Juka. Hon vart så glad. Hon visste inte att hennes pappa hade gjort så. Sen börja vi spela jag var i samma bowling banna som Juka och en kille från feman och en kille från midle school. Han var den ända från middle school. Men jag tror att han hade roligt iallafall. Efter bowlingen åt vi mat få hennes pappas resturang. Dom hade pizza, glas, läsk, chokladfontän med marsmallows och frukt. Dom hade 2 pizzor på varje bord. Allt annat kunde man ta hur mycket man ville. Det var så gott. Man var iallafall inte hungrig efter det. Sen spela vi bingo men alla vann ett pris så det var inte så kul. vi fick 4 saker för att vi var ju 4 mamma, pappa maja. För man fick ta med sig hela familjen, och nästan alla gjorde det så det var jättemånga som spela bowling och åt mat. Mamma och pappa hade jättekul för dom kunde ju prata med sina kompisar. Sen åkte vi alla hem samtidigt. 
image104


Fotboll

I söndags på pappas dag åkte vi och tittade på fotboll. Det var jätteroligt. Det var Kyoto och nån annan stad som spela. Vi satt brevid en hejaklack. Dom skrek hela tiden. Dom skrek lite högre när det andra laget gjorde mål och väldigt högt när Kyoto gjorde mål. Maja sa att hennes öron kommer ruttna för att dom skriker. Sen åkte vi hem och alla var glada för att Kyoto vann med 2-1.
KYOTO, KYOTO, KYOTO.

Sleepover with friends

Igår var jag hemma hos min kompis Lina. Jag och min kompis Chloe sov över i hennes hus. På kvällen gick vi till ett bageri och fick välja en kaka, bulle eller tårtbit som vi ville ha. Jag åt en tårtbit med jordgubbar på. Det var gått.
På kvällen åt vi godis och snaks och spela spel. Jag vann hela tiden på 4 i rad. På morgonen lekte vi med hennes katt och hund. Det var jättekul. 

Lördagsresan på berget

I lördags åkte vi upp på ett berg. Vi visste inte vad som var där uppe men vi hade hört att det var många roliga saker. Det första som vi hittade var en lekpark. I lekparken fanns det stylter, sommarrodel, lindana, och andra saker. Jag prövade stylterna men det gick inte så bra så pappa hjälpte mig. Sen åt vi glass. Från berget kunde du se hela Kyoto. Det fanns kikare också. Sen åkte vi upp till ett museum som var utomhus. Det var blommor och tavler. Det var jättefint där. Vi gorde också nyckelringar. Det var också kul. Sen åkte vi hem.
   
image100

Jordbävning

Idag har det varit en jordbävning. Jag märkte ingenting men när mamma var hemma så började datan skaka.
När pappa kom hem sa han att en av hans jobbarkompisar sa att nåra maskiner hade börjat skaka. Igen i skolan visste om det. Det var läskigt att veta tycker jag. Jag ska säga det till min lärare imorgon. Jag undrar om han redan visste.  :o)
 


Zoo

Igår var jag, mamma och Maja på ett ZOO. Inte pappa för han cykla. Det var kul. Vi såg apor, lejon, ormar, krokodiler och mycke mera. Vi såg en flodhäst också. Han låg i vattnet så vi såg bara ryggen på honom.Vi såg också när en person matade sjölejon.  När vi kom hem var inte pappa där. 15 min efter kom han hem. Sen gick vi på resturang. Vi grillade kött. Maja somna så vi åkte taxi hem. Det var roligt.
  


Park

Igår åkte vi till en park.
Parken var jättestor.
Majas kompisar var också där.
Maja hade jättekul.
Jag önskar att nån av mina kompisar var där.
Men det var jättekul ijallafall.
Vi hade picknick.
Det var kul.
Sen lekte vi lite till sen åkte vi hem.
   

Halloween

Idag hade vi halloween på skolan.
Det var jättekul.
Vi fick jätte mycket godis
Vi fick godis av mammor och pappor.
Sen gick vi på en promenad och fick mera godis.
Sen spela vi spel och leke.
Om man vann så fick man mera godis.
Och alla var utklädda.
Visa var läskiga saker och visa var en prinsessa eller något annat.
Jag var mumie.
Min bästa kompis var också mumie.
Halloween var jättekul tycker jag.
  

RSS 2.0